• Opendeurdagen stadsvernieuwingsproject Ecodroom• Testen elektronische sirenes•Aangifte van schade aan teelten •Eurofeesten in augustus 2012•Asfalteringswerken in oktober•Compostmeesters in het park•Najaarsopendeur centrumhandelaars•...

Opendeurdagen stadsvernieuwingsproject Ecodroom
Gelegen op enkele stappen van het stadhuis en het gezellige centrum van Geel vormt Ecodroom een gedroomde locatie voor wonen en winkelen.Méér dan 140 appartementen worden ontwikkeld voor een mix van doelgroepen.Publieke functies zoals het nieuwe vredegerecht en de ondergrondse parking zullen er een plek vinden. Tijdens de opendeurdagen van zaterdag 1 en zondag 2 oktober, kunnen geïnteresseerde kopers uit Geel en omstreken een bezoekje brengen aan het informatiepunt van Ecodroom, vlak naast de werf. Makelaars Vansweevelt en Stef Proost geven graag meer info over de mogelijkheden die Ecodroom biedt.
 
Ecodroom is één van de projecten binnen Gheelodroom die Geel een nieuw gezicht geven. De werken hebben alvast een vliegende start genomen. Woensdag huldigde de burgemeester Frans Peeters de ‘eerste steen’ in van stadsvernieuwingsproject Ecodroom. Ecodroom is het resultaat van een Publiek-Private Samenwerking tussen de stad Geel en het consortium gevormd door Van Roey Vastgoed, Vanhout Projects en DMI Vastgoed.
 
 
Testen elektronische sirenes
Donderdag 6 oktober vindt een test van de elektronische sirenes plaats. Tussen 8.45u en 10.15u worden de toestellen in werking gesteld. Op het ogenblik van de test zal de sirene een gemoduleerde huiltoon produceren die na een korte periode herhaald wordt. Na dit signaal klinkt de gesproken boodschap ‘proefsignaal’.
 
 
Aangifte van schade aan teelten
Landbouwers die door weers- of andere omstandigheden schade lijden aan hun gewassen en teelten, kunnen dit vanaf 1 oktober 2011 melden bij de onthaalbalie van het stadhuis. Ter plaatse wordt een formulier ingevuld met de nodige gegevens. In een latere fase volgt een plaatsbezoek om de exacte omvang van de schade vast te stellen.
 
 
Eurofeesten in augustus 2012
Van woensdag 15 augustus tot zondag 19 augustus 2012 zullen in Geel de vijfjaarlijkse Eurofeesten georganiseerd worden. Het concept – genodigden uit twaalf verschillende landen die logeren bij gastgezinnen in onze twaalf deeldorpen – blijft behouden. Over het programma wordt nog volop nagedacht maar optredens van de buitenlandse gasten en bekende (Vlaamse) artiesten, een Europese markt, een Spel zonder Grenzen en feesten in de verschillende parochies zullen er ongetwijfeld opnieuw deel van uitmaken. Reserveer augustus 2012 dus alvast in je agenda!
 
 
Asfalteringswerken in oktober
Vanaf de eerste week van oktober staan asfalteringswerken gepland in Malosewaver, Buitenseinde, Zandhoefstraat en Rauwelkoven. In eerste instantie wordt de bestaande laag afgefreesd. Vervolgens krijgt het wegdek een nieuwe asfaltlaag. De timing van de werken is onderhevig aan de weersomstandigheden.
 
 
Compostmeesters in het park
Op zaterdag 1 oktober kan je tussen 9u en 12u de compostmeesters aan het werk zien bij het paviljoen in het stadspark. Ze demonstreren hoe je zelf compost kunt maken van je GFT-afval, gazonmaaisel, bladeren en snoeihout. Als wandelende compostencyclopedieën beantwoorden de compostmeesters al je vragen over thuiscomposteren en helpen ze je verder met je compostproblemen.
 
 
Najaarsopendeur centrumhandelaars
Op zondag 2 oktober kan je genieten van een extra shoppingdagje in hartje Geel. Die dag zetten alle centrumhandelaars hun deuren voor je open vanaf 13u. In de talrijke horecazaken kan je terecht om te bekomen bij een gesmaakt hapje en drankje.
 
 
Leeskasteel in de bib
Kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen op zaterdag 1 oktober van 10.30u tot 12u in de bib terecht voor een nieuw ‘Leeskasteel’, met de herfst als centraal thema. In de jeugdafdeling is een kinderatelier dat soms verandert in een leeskasteel met voorleesmomenten, gevolgd door knutselactiviteiten. Afwisselend komt een lieve hartenfee, gekke leestovenaar, leesvrouw en vergeetachtige leesheks de kinderen boeien met leuke en spannende verhalen. Zij nemen de kinderen mee in de wereld van de fantasie.
 
 
Inspraakmoment inwoners St.-Amands
Het deeldorp St.-Amands organiseert in het eerste weekend van mei 2012 het evenement ‘Pak uit met je Dorp’. De cultuurdienst nodigt alle inwoners van St.-Amands uit om ideeën naar voor te schuiven. Dat kan op het inspraakmoment op zaterdag 1 oktober om 10u in zaal 1.14 in het stadhuis. Enkele inwoners van St.-Amands werkten alvast enkele ideeën uit voor een onvergetelijk en plezant feestweekend. Verwacht je begin mei al aan o.a. een Bal Populaire op de markt en een tentoonstelling in de Schrijnwerkerij.
 
 
Expo ‘De bib, het leven van A tot Z’
Van 1 tot 31 oktober loopt in de bib de tentoonstelling ‘De bib, het leven van A tot Z’. Anjer Producties maakte een tentoonstelling met illustraties, cartoons, tekeningen over lezen, boeken en bibliotheken. Deze tentoonstelling toont op een ludieke manier dat lezen leuk is en dat de bibliotheken heel wat te bieden hebben. Iedereen die met een verouderd beeld rondloopt over de bibliotheek, zal na het zien van deze tentoonstelling overtuigd zijn van de troeven en mogelijkheden van de bib. De tentoonstelling bestaat uit werken van Dirk Huyghe, Kim, Joost Swarte, Aargh, Saltoo, Vero, Tom Govaerts, Nix, Karl, Canary Pete, Ilah, Helden & Piraten en Lectrr.